Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49597
PRZEPISÓW: 3035
gość
NikaPaprika 17.06.10, 11:41
Oceń przepis: (107 - 93)

Sos krewetkowy do ryb

Lista składników:

pol kostki masla
4 lyzki maki
bulion rybny
paczka krewetek koktajlowych
sol
pieprz
creme fraiche lub kwasna smietana- maly kubeczek
peczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

rozpuszczamy maslo, dodajemy makre, smazymy minute, dolewamy stopniowo bulion rybny- okolo 350 ml, czekamy az zacznie gestniec, dorzucamy wtedy krewetki,- okolo 100-150 g.
zmniejszamy ogien na bardzo maly, dodajemy 2 lyzki creme fraiche, ostroznie mieszamy, podgrzewamy tak aby krewetki byly cieple, doprawiamy sola, pieprzem, posypujemy duza iloscia szczypiorku lub pietruszki.

Naczynia i sprzęt:

garnek, lyzka.

Jak podawać:

na cieplo lub letnio do wszelkiego rodzaju ryb, skorupiakow.

Inne informacje:

  • Orientacyjny łaczny koszt składników: 12.00 zł
  • Czas gotowania: do 30 minut
  • Poziom trudności: łatwe
  • Główny składnik: owoce morza

Komentarze

Brak komentarzy. Może Ty napiszesz?

Dodaj komentarz

Odpowiedź pisze: Zaloguj »