Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 51738
PRZEPISÓW: 3134
gość
gość 25.08.10, 16:03
Oceń przepis: (85 - 97)

Sałatka z kurczakiem i makaronem z zupek chińskich

Lista składników:

2 zupki błyskawiczne - jedna pikantna , druga łagodna, pierś z kurczaka ( ile włożymy tyle będzie , ja daję ok 400 g) , sałata lodowa lub pekińska , puszka zielonego groszku , puszka kukurydzy ,papryka, pomidor , majonez , sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupki błyskawiczne robimy tak jak zawsze , po czym po tym jak makaron napęcznieje , odlewamy wodę . Potrzebna jest duża miska , bo sałatki wychodzi naprawdę dużo . Do miski wrzucamy makaron . Sałatę kroimy na paseczki , groszek i kukurydzę dorzucamy do makaronu ( odsączone ) wraz z sałatą . Paprykę kroimy w kostkę i też dorzucamy . Kurczaka smazymy na oleju , odsączamy . Pomidor kroimy na małe kawałki i również dodajemy do reszty . Na koniec dodajemy ostudzonego kurczaka , dodajemy wg. smaku kilka lyzek majonezu , przy okazji doprawiając solą i pieprzem . Można też dodać inne składniki np.ogórka zielonego .
Smaczego :)

Naczynia i sprzęt:

Duża miska na składniki

Jak podawać:

Można jeść od razu po zrobieniu lub schłodzoną

Inne informacje:

Najlepszy komentarz

gość gość 2010-09-17 12:17
(28 - 58)
ja robię podobną ale tylko z zupek, kurczaka, czerwonej fasoli z puszki, kukurydzy, kapusty pekińskiej i majonezu:)

Inne komentarze

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość Marta 2010-08-27 11:29
    (47 - 56)
    Sałatka rewelacja!!! :) Jadłam wiele razy - pychota!:)
  • gość gość 2010-09-17 12:17
    (28 - 58)
    ja robię podobną ale tylko z zupek, kurczaka, czerwonej fasoli z puszki, kukurydzy, kapusty pekińskiej i majonezu:)
    ja robię podobną ale tylko z zupek, kurczaka, czerwonej fasoli z puszki, kukurydzy, kapusty pekińskiej i majonezu:)
  • gość gość 2010-09-26 19:45
    (50 - 32)
    ja też taką robię tylko makaron wkładam na pół godziny do majonezu wymieszanego z gęstym jogurtem naturalnym w proporcji-pół szklanki majonezu i tyle samo jogurtu,makaron jest potem w sałatce lekko chrupiący :)
  • gość gość 2010-10-09 22:10
    (49 - 54)
    też często ją robię ale nigdy nie moczę makaronu..ma on napęcznieć od sosu z piersi i majonezu jest wtedy lepsza
  • gość gość 2010-10-10 13:47
    (49 - 49)
    Zapewne taka wersja sałatki jest smaczna:)natomiast w moim domu preferują tę sałatkę z makaronem uprzednio na suchej patelni lekko podprażonym co w następstwie daje sałatce posmak orzechowy,gdy makaron napęcznieje od majonezu.
  • gość gość 2010-10-10 13:48
    (27 - 50)
    zapomniałam dodać makaron należy po uprażeniu wystudzić i dopiero łączyć z reszta składników:)
  • gość gość 2010-10-15 09:39
    (50 - 50)
    mozna pierś obsypać przyprawą gyros (przed smażeniem) pycha
  • gość gość 2012-02-17 13:45
    (8 - 10)
    czy mozna do salatki dodac grzybkow marynowanych?:)
  • gość gość 2012-04-06 22:06
    (10 - 9)
    Cześć.
    Ja robię także podobną. Smażę pierś z kurczaka w przyprawie gyros. Makaron z zupek chińskich wsypuję do miski wraz z tymi przyprawami i gdy usmażę pierś wrzucam ją gorącą z tym całym tłuszczem do makaronu i czekam aż ostygnie wtedy dodaję kukurydzę oraz pokrojoną kapustę pekińską na końcu podprawiam majonezem. Polecam i życzę smacznego:)
  • gość Patricia 2012-05-07 14:38
    (8 - 8)
    Gosh, I wish I would have had that infromtaoin earlier!
  • gość gość 2013-03-30 18:17
    (1 - 1)
    ta sałatka jest super!!!!!! LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)
  • gość gość 2013-05-24 11:29
    (0 - 1)
    Dzięki za przepis normalnie wymiatasz :)
    Smacznego życzę

Dodaj komentarz

Odpowiedź pisze: Zaloguj »