Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49610
PRZEPISÓW: 3162
gość
gość 24.03.10, 19:40
Oceń przepis: (108 - 137)

Porterówka

Lista składników:

- 0,5 l piwa porter,
- 0,5 l spirytusu,
- 1/3 szklanki cukru,
- 1 cukier waniliowy.

Sposób przygotowania:

Cukier i cukier waniliowy rozpuścić w piwie. Następnie wymieszać ze spirytusem, wlać do butelek i odczekać kilka dni, aż się przegryzie.

Inne informacje:

Najlepszy komentarz

gość gość 2010-03-26 05:38
(29 - 34)
O kurde! Ale przepis!Pół na pół?Znam tą wódkę od lat.Robił ją mój dziadek,ale piwa trzeba dać 1 .Twoja zbyt mocna i pijąc czuje się tylko spirytusu smak.Polecam .To bardzo szlachetny trunek

Inne komentarze

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość gość 2010-03-26 05:38
    (29 - 34)
    O kurde! Ale przepis!Pół na pół?Znam tą wódkę od lat.Robił ją mój dziadek,ale piwa trzeba dać 1 .Twoja zbyt mocna i pijąc czuje się tylko spirytusu smak.Polecam .To bardzo szlachetny trunek
    O kurde! Ale przepis!Pół na pół?Znam tą wódkę od lat.Robił ją mój dziadek,ale piwa trzeba dać 1 .Twoja zbyt mocna i pijąc czuje się tylko spirytusu smak.Polecam .To bardzo szlachetny trunek
  • gość gość 2010-03-26 05:40
    (29 - 27)
    Nie dopisało się,że o jeden litr chodzi.Miłych doznań.
  • gość gość 2011-02-01 20:31
    (28 - 28)
    Robie Porterówkę barzdzo często i zaskoczył mnie ten przepis.Podaję mój :pół litra piwa Porter, pół litra czystej wódki, 4 małe cukry wanilinowe, 1 szklanka cukru,100ml spirytusu.W naczynie wlewamy piwo, dodajemy cukier , cukry wanilinowe i podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia cukru. Nie zagotować!Gdy piwo wystygnie dodajemy wódkę i spirytus, przelewamy do dużego słoja ,dstawiamy na około trzy tygodnie.Przelewamy do butelek, na zdrowie!
  • gość gość 2012-02-27 21:39
    (7 - 8)
    gość
    Robie Porterówkę barzdzo często i zaskoczył mnie ten przepis.Podaję mój :pół litra piwa Porter, pół litra czystej wódki, 4 małe cukry wanilinowe, 1 szklanka cukru,100ml spirytusu.W naczynie wlewamy piwo, dodajemy cukier , cukry wanilinowe i podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia cukru. Nie zagotować!Gdy piwo wystygnie dodajemy wódkę i spirytus, przelewamy do dużego słoja ,dstawiamy na około trzy tygodnie.Przelewamy do butelek, na zdrowie!


    ja robie podobnie tylko po uplywie ok 3 tygodnie dadaje jeszcze cukierki KUKULKI i odstawiam jeszcze na tydzien, wtedy przelewma do butelrk. PYCHOTA
  • gość gość 2012-11-08 15:00
    (2 - 5)
    Dlaczego wy robicie takie tandeciarstwo ?
    Czy nie stać was na wanilię tylko dajecie ten cukier zapachowy ?

Dodaj komentarz

Odpowiedź pisze: Zaloguj »