Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49612
PRZEPISÓW: 3169
gość
gość 20.03.10, 21:25
Oceń przepis: (65 - 76)

Piers z kurczaka z pieczarkami i serem topionym

Lista składników:

- 2 piersi z kurczaka,
- 6-8 średnich pieczarek,
- ser topiony kremowy - kostka,
- śmietana,
- olej,
- sól,
- pieprz,
- można dodać również przyprawy do kurczaka.

Sposób przygotowania:

Pieczarki obieramy ze skorki, kroimy w plasterki, dusimy na oleju 5-10 minut. Nastepnie kladziemy piersi z kurczaka i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, dodajemy rowniez sol i pieprz. Pod koniec kroimy ser topiony w gruba kostke, dodajemy do kurczaka. Kiedy ser sie roztopi dodajemy smietane, ilosc uzalezniona od konsystencji sosu, jaki chcemy uzyskac.

Jak podawać:

Podawac z ziemniakami i dowolna surowka.

Inne informacje:

Komentarze

Brak komentarzy. Może Ty napiszesz?

Dodaj komentarz

Odpowiedź pisze: Zaloguj »