Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49605
PRZEPISÓW: 3063
gość
gość 17.03.10, 15:55
Oceń przepis: (65 - 106)

Makaron z tuńczykiem na ciepło

Lista składników:

- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- 6 łyżek śmietanki,
- 1 łyżka masła prawdziwego,
- parmezan do posypania,
- makaron najlepiej świderki.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować, odcedzić.
Na patelni rozpuścić masło, podsmażyc czosnek rozdrobniony praską, dodać sol, pieprz, śmietankę. Wymieszać i przez chwilkę na wolnym ogniu "gotować".
Do gorącego sosu dodać makaron wszystko wymieszać. Przełozyć na talerz posypac parmezanem.
Gotowe!

Naczynia i sprzęt:

Patelnia, garnek do ugotwania makaronu, praska do czosnku.

Jak podawać:

Jest to rodzaj dania głównego.

Inne informacje:

Najlepszy komentarz

gość gość 2010-03-18 03:44
(25 - 38)
tuńczyk zjadamy prosto z puszki widelcem :)

Inne komentarze

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych

Dodaj komentarz

Odpowiedź pisze: Zaloguj »