Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49610
PRZEPISÓW: 3161
gość
Gość 12.12.10, 20:02
Oceń przepis: (50 - 101)

Makaron z owocami morza + sos śmietanowy

Lista składników:

35 dkg makaronu wstążki
2 szklanki śmietany kremówki
25 dkg obranych odwłoków krewetek
25 dkg małży przegrzebek (bez muszli)
1 łyżka posiekanej bazylii
1 szklanka posiekanej cebuli dymki
1 szklanka posiekanej naci pietruszki
1 szklanka tartego sera parmezan
½ łyżeczki papryki
2 łyżeczki pieprzu mielonego
sól do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, trzymać w cieple. W rondlu doprowadzić do wrzenia śmietanę, dodać cebulę, bazylię, pietruszkę, powoli gotować mieszając przez 8 minut, przyprawić do smaku. Dodać owoce morza, gotować około 3 minuty. Ugotowany makaron wyłożyć na talerze, obficie polać sosem, obsypać tartym serem i podawać.

Naczynia i sprzęt:

Tradycyjne.

Jak podawać:

W fajnych naczyniach!

Inne informacje:

Komentarze

Brak komentarzy. Może Ty napiszesz?

Dodaj komentarz

Odpowiedź pisze: Zaloguj »