Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49611
PRZEPISÓW: 3159
gość
sylwia24842 19.08.10, 14:56
Oceń przepis: (99 - 108)

CIASTO TRUFLOWE

Lista składników:

UPIEC BISZKOPT CIEMNY Z 8 JAJ
40 DAG CUKIERKÓW TRUFLI
0,5 SZKL MLEKA
0,5 SZKL CUKRU
3 ŻÓŁTKA
KST MARGARYNY
ORZECHY, SUSZONE ŚLIWKI
kieliszek wódki

Sposób przygotowania:

Trufle, mleko, cukier - rozpuścić i mase dobrze wystudzić
Margarynę rozetrzeć z 3 żółtkami, dodać po trichu zimna masę, na koniec wódkę.
Biszkopt przekroic na pół, w środek włożyć krem. Przykryc drugim plackeim i posmarowac reszta kremu. Posypać drobno pokrojonymi śliwkami i orzechami. SMACZNEGO

Naczynia i sprzęt:

MISKA, ŁYZKA, MAŁY GARNEK, MIKSER,

Jak podawać:

Z KAWĄ

Inne informacje:

Najlepszy komentarz

gość gość 2010-08-19 20:04
(68 - 80)
Właśnie w tym przepisie wyszło jakie z was "orły"Nie macie drogie Panie zielonego pojęcia na temat pieczenia!! nawet wam trzeba postawić kawę na ławę jak się piecze biszkopt.Brawo!!!!

Inne komentarze

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość gość 2010-08-19 18:52
    (71 - 48)
    pół przepisu...rownie dobrze moglas napisac: zrobic biszkopt, utrzec krem, porobic i tyle
  • gość sylwia24842 2010-08-19 19:20
    (50 - 30)
    nie wiedziałam, że upieczenie biszkoptu to taka trudnośc, chyba że nie potrafisz, ale to twój problem...
  • gość gość 2010-08-19 20:04
    (68 - 80)
    Właśnie w tym przepisie wyszło jakie z was "orły"Nie macie drogie Panie zielonego pojęcia na temat pieczenia!! nawet wam trzeba postawić kawę na ławę jak się piecze biszkopt.Brawo!!!!
    Właśnie w tym przepisie wyszło jakie z was "orły"Nie macie drogie Panie zielonego pojęcia na temat pieczenia!! nawet wam trzeba postawić kawę na ławę jak się piecze biszkopt.Brawo!!!!
  • gość młoda pani domu 2010-08-19 21:00
    (29 - 29)
    dobre!!!! upiec biszkopt to moja 10 -letnia siostra potrafi
  • gość gość 2010-08-20 09:00
    (29 - 29)
    Nie wiem czy to tylko moja opinia, ale jestem przeczulona na nazwy,ze cos jest ''truflowe'' jezeli nie ma w tym trufli. no ale coz :)
  • gość gość 2010-08-20 09:02
    (31 - 31)
    sylwia24842
    nie wiedziałam, że upieczenie biszkoptu to taka trudnośc, chyba że nie potrafisz, ale to twój problem...


    uwazam,ze jestes nie potrzebnie wredna. nie opisalas w przepisie jak sie robi biszkopt, a ktos moze nie wiedziec. opanuj sie troche i wyluzuj, nadeta poza na jeza jeszcze nikomu niczego nie ulatwila ;/
    mamy sie tu wymieniac przepisami i sobie doradzac,pomagac a nie sie obrazac i nadymac jak balon!
    ludzie, luzu.
  • gość gośćNudel 2010-08-20 09:53
    (30 - 31)
    Mam opory przed surowymi żółtkami w kremie, natychmiast salmonella staje mi przed oczami!!!!!!
  • gość gość 2010-08-20 10:48
    (31 - 32)
    gośćNudel
    Mam opory przed surowymi żółtkami w kremie, natychmiast salmonella staje mi przed oczami!!!!!!

    dlatego dodaje sie wódke
  • gość gość 2010-08-20 10:49
    (33 - 32)
    NikaPaprika
    Nie wiem czy to tylko moja opinia, ale jestem przeczulona na nazwy,ze cos jest ''truflowe'' jezeli nie ma w tym trufli. no ale coz :)

    dziewczyno!!!! nie jadłas nigdy cukierków trufli? znowu sie czepiasz nazwy
  • gość gość 2010-08-20 10:51
    (32 - 27)
    NikaPaprika"] [autor="sylwia24842
    nie wiedziałam, że upieczenie biszkoptu to taka trudnośc, chyba że nie potrafisz, ale to twój problem...

    przeczytaj sobie porzednie komentarze, jak jakies młotki mnie obrażają...ja tez myślałaś że to fajna strona, ale sie przeliczyłam, nie będę podawała przepisu na upieczenie biszkoptu bo wychodze z założenia że każdy to potrafi......
  • gość gość 2010-08-20 11:27
    (27 - 28)
    sylwia24842"]
    NikaPaprika
    [autor="sylwia24842
    nie wiedziałam, że upieczenie biszkoptu to taka trudnośc, chyba że nie potrafisz, ale to twój problem...
    przeczytaj sobie porzednie komentarze, jak jakies młotki mnie obrażają...ja tez myślałaś że to fajna strona, ale sie przeliczyłam, nie będę podawała przepisu na upieczenie biszkoptu bo wychodze z założenia że każdy to potrafi......


    nie mozesz pozwolic zeby ktos kogo nie znasz i nigdy nie poznasz mial na ciebie taki wplyw. ludzie zawsze beda krytykowac nawet jak nie ma sie do czego przyczepic- tylko po to zeby kogos wkurzyc, i tak bylo jest i bedzie, spojrz tylko na komenty do moich przepisow- mam w tym doswiadczenie. lepiej to olac i robic swoje. jest tu kilka osob z ktorymi warto sie wymieniac przepisami i jest ok.
  • gość gość 2010-08-21 01:37
    (28 - 27)
    gość
    Właśnie w tym przepisie wyszło jakie z was "orły"Nie macie drogie Panie zielonego pojęcia na temat pieczenia!! nawet wam trzeba postawić kawę na ławę jak się piecze biszkopt.Brawo!!!!


    Znalazlam ten przepis i chcialabym zrobic swoje pierwsze ciasto i nie mam bladego pojecia jak upiec biszkopt
  • gość gość28 2010-08-21 11:27
    (28 - 29)
    najpierw ubijasz białka na pianę dodajesz 8 łyżek cukru - ubijasz następnie , dodajesz 8 łyżek mąki wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku i 1 łyżką kakao - wymieszać łyżką, piec 25 min w temp 180 stopni WYŁÓŻ PAPIEREM BLACHĘ
  • gość gość 2012-03-29 15:16
    (23 - 8)
    Uwielbiam trufle i wszystko o smaku trufolwym. Dzis zamierzam go upiec :)
  • gość gość 2012-03-30 19:15
    (6 - 7)
    wszystko byłoby świetnie gdyby masa nie zważyła mi się w chwili kiedy dodałam margarynę!!!! do kitu!!!

Dodaj komentarz

Odpowiedź pisze: Zaloguj »