Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49597
PRZEPISÓW: 3032
gość
Ala 17.03.10, 12:03
Oceń przepis: (73 - 47)

Biszkopt z krówkami i bezami

Lista składników:

- Biszkopt
- 2 budynie smietankowe
- 0,5 l mleka
- ok. 40 dag malych bezików
- orzechy, rodzynki, skorka pomaranczowa
- 30 dag cukierkow krowek (kruchych)
- 1,5 kostki masła

Sposób przygotowania:

Na upieczony biszkopt nakladamy ostudzony krem budyniowy (ugotowany z 2 budyni i mleka i utarty z 1 kostka masła). Parzymy rodzynki, kroimy orzechy. Krem posypujemy bakaliami. Powinny przykryc caly wierzch kremu. na to ukladamy bezy, jeden obok drugiego. W rondelku roztapiamy pol kostki masla z krowkami. Roztopioną masa krowkowa polewamy bezy.

Inne informacje:

Komentarze

Brak komentarzy. Może Ty napiszesz?

Dodaj komentarz

Odpowiedź pisze: Zaloguj »