Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49744
PRZEPISÓW: 3032
gość
gość [08.02.10, 20:42]
Oceń pytanie: (0 - 0)

Królik

jak prosto i smacznie przygotować mięso z królika?

Najlepsza odpowiedź

gość gość 2010-02-08 21:56
(6 - 9)
moja babcia gotowała barszcz z królika , gotujemy wywar ( długo się gotuje i nigdy nie będzie idealnie miękkie) :królik, włoszczyzna, liść laurowy , ziele angielskie,sól, pieprz, po ugotowaniu przecedzamy, marchew kroimy w plasterki dodajemy do wywaru , całość zagęszczamy mieszanką ( mąka, majeranek, kwasek cytrynowy, woda )chwilkę gotujemy i dodajemy śmietanę. Ziemniaki podajemy osobno lub zalewamy barszczem jak kto woli .Mięso obsmażamy na oleju lub smarujemy olejem i podpiekamy na rumiano,podajemy z buraczkami i ziemniakami.

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość gość 2010-02-08 21:56
    (6 - 9)
    moja babcia gotowała barszcz z królika , gotujemy wywar ( długo się gotuje i nigdy nie będzie idealnie miękkie) :królik, włoszczyzna, liść laurowy , ziele angielskie,sól, pieprz, po ugotowaniu przecedzamy, marchew kroimy w plasterki dodajemy do wywaru , całość zagęszczamy mieszanką ( mąka, majeranek, kwasek cytrynowy, woda )chwilkę gotujemy i dodajemy śmietanę. Ziemniaki podajemy osobno lub zalewamy barszczem jak kto woli .Mięso obsmażamy na oleju lub smarujemy olejem i podpiekamy na rumiano,podajemy z buraczkami i ziemniakami.
    moja babcia gotowała barszcz z królika , gotujemy wywar ( długo się gotuje i nigdy nie będzie idealnie miękkie) :królik, włoszczyzna, liść laurowy , ziele angielskie,sól, pieprz, po ugotowaniu przecedzamy, marchew kroimy w plasterki dodajemy do wywaru , całość zagęszczamy mieszanką ( mąka, majeranek, kwasek cytrynowy, woda )chwilkę gotujemy i dodajemy śmietanę. Ziemniaki podajemy osobno lub zalewamy barszczem jak kto woli .Mięso obsmażamy na oleju lub smarujemy olejem i podpiekamy na rumiano,podajemy z buraczkami i ziemniakami.
  • gość GaGa 2010-02-08 22:06
    (7 - 7)
    Królik jest pyszny!!! Ja osobiście go piekę w przyprawach.
  • gość gość 2011-02-16 14:19
    (7 - 6)
    Moja Babcia też gotowała taki barszcz ,mówiono że gotuje kwasek z królika.

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »