Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49658
PRZEPISÓW: 71168
gość
gość [08.02.10, 20:42]
Oceń pytanie: (0 - 0)

Królik

jak prosto i smacznie przygotować mięso z królika?

Najlepsza odpowiedź

gość gość 2010-02-08 21:56
(18 - 21)
moja babcia gotowała barszcz z królika , gotujemy wywar ( długo się gotuje i nigdy nie będzie idealnie miękkie) :królik, włoszczyzna, liść laurowy , ziele angielskie,sól, pieprz, po ugotowaniu przecedzamy, marchew kroimy w plasterki dodajemy do wywaru , całość zagęszczamy mieszanką ( mąka, majeranek, kwasek cytrynowy, woda )chwilkę gotujemy i dodajemy śmietanę. Ziemniaki podajemy osobno lub zalewamy barszczem jak kto woli .Mięso obsmażamy na oleju lub smarujemy olejem i podpiekamy na rumiano,podajemy z buraczkami i ziemniakami.

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość gość 2010-02-08 21:56
    (18 - 21)
    moja babcia gotowała barszcz z królika , gotujemy wywar ( długo się gotuje i nigdy nie będzie idealnie miękkie) :królik, włoszczyzna, liść laurowy , ziele angielskie,sól, pieprz, po ugotowaniu przecedzamy, marchew kroimy w plasterki dodajemy do wywaru , całość zagęszczamy mieszanką ( mąka, majeranek, kwasek cytrynowy, woda )chwilkę gotujemy i dodajemy śmietanę. Ziemniaki podajemy osobno lub zalewamy barszczem jak kto woli .Mięso obsmażamy na oleju lub smarujemy olejem i podpiekamy na rumiano,podajemy z buraczkami i ziemniakami.
    moja babcia gotowała barszcz z królika , gotujemy wywar ( długo się gotuje i nigdy nie będzie idealnie miękkie) :królik, włoszczyzna, liść laurowy , ziele angielskie,sól, pieprz, po ugotowaniu przecedzamy, marchew kroimy w plasterki dodajemy do wywaru , całość zagęszczamy mieszanką ( mąka, majeranek, kwasek cytrynowy, woda )chwilkę gotujemy i dodajemy śmietanę. Ziemniaki podajemy osobno lub zalewamy barszczem jak kto woli .Mięso obsmażamy na oleju lub smarujemy olejem i podpiekamy na rumiano,podajemy z buraczkami i ziemniakami.
  • gość GaGa 2010-02-08 22:06
    (19 - 19)
    Królik jest pyszny!!! Ja osobiście go piekę w przyprawach.
  • gość gość 2011-02-16 14:19
    (19 - 18)
    Moja Babcia też gotowała taki barszcz ,mówiono że gotuje kwasek z królika.

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »