Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 51738
PRZEPISÓW: 3134
gusia35
gusia35 [28.02.10, 13:44]
Oceń pytanie: (0 - 0)

Jakie sa przepisy na tanie ciasto

jakie sa przepisy na tanie ciasto?

Najlepsza odpowiedź

freedom freedom 2010-03-02 11:07
(1 - 7)
tarta jabłkowa z płatkami owsianymi: http://www.alepyszne.pl/przepi(...)i-owsianymi-670 :)

Następne:

kostka margaryny
3 jajka
szkl.cukru
2 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
budyn smietankowy
dowolne owoce

margaryne ucieramy z cukrami dodając po 1 zółtku,potem mąka,proszek,budyń a na koniec dodac ubitą piane z białek i lekko wymieszać drewniana łyżką.
Ciasto wylac na większą blache tzn. 28 na 35 posypac bułka tartą i ułożyc owoce.Wkładamy do lekko podgrzanego piekarnika.
Piec w 180 stopniach około godziny a po upieczeniu posypac cukrem pudrem.

# Torcik serowo-malinowy

(bez pieczenia)

Czas przygotowania: 30 min + 3 godz.

# 2 serki homogenizowane naturalne (40 dag),
# 1/2 słoika dżemu malinowego,
# 1 galaretka malinowa,
# 2 białka,
# 2 łyżki cukru pudru,
# 20 dag biszkoptów;
# do przybrania: maliny;
# do posmarowania folii: olej Tortownicę średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową posmarowaną olejem, na niej równą warstwą rozłożyć lekko pokruszone biszkopty. Posmarować je dżemem i odstawić. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody i wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypać cukier puder. Serek wymieszać ze schłodzoną płynną galaretką, a następnie z pianą. Masę serowo-malinową rozsmarować na warstwie dżemu i przybrać malinami. Torcik wstawić na 3 godz. do lodówki. Maliny dodawane do wypieków trzeba koniecznie przebrać, umyć, osączyć, a następnie rozsypać jedną warstwą na papierowym ręczniku, aby obeschły. A jak chcesz więcej, to tu: http://www.google.pl/search?q=(...)lient=firefox-a

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • freedom freedom 2010-03-02 11:07
    (1 - 7)
    tarta jabłkowa z płatkami owsianymi: http://www.alepyszne.pl/przepi(...)i-owsianymi-670 :)

    Następne:

    ko stka margaryny
    3 jajka
    szkl.cukru
    2 szkl. mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    budyn smietankowy
    dowolne owoce

    margaryne ucieramy z cukrami dodając po 1 zółtku,potem mąka,proszek,budyń a na koniec dodac ubitą piane z białek i lekko wymieszać drewniana łyżką.
    Ciasto wylac na większą blache tzn. 28 na 35 posypac bułka tartą i ułożyc owoce.Wkładamy do lekko podgrzanego piekarnika.
    Piec w 180 stopniach około godziny a po upieczeniu posypac cukrem pudrem.

    # Torcik serowo-malinowy

    (bez pieczenia)
    Czas przygotowania: 30 min + 3 godz. # 2 serki homogenizowane naturalne (40 dag), # 1/2 słoika dżemu malinowego, # 1 galaretka malinowa, # 2 białka, # 2 łyżki cukru pudru, # 20 dag biszkoptów; # do przybrania: maliny; # do posmarowania folii: olej Tortownicę średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową posmarowaną olejem, na niej równą warstwą rozłożyć lekko pokruszone biszkopty. Posmarować je dżemem i odstawić. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody i wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypać cukier puder. Serek wymieszać ze schłodzoną płynną galaretką, a następnie z pianą. Masę serowo-malinową rozsmarować na warstwie dżemu i przybrać malinami. Torcik wstawić na 3 godz. do lodówki. Maliny dodawane do wypieków trzeba koniecznie przebrać, umyć, osączyć, a następnie rozsypać jedną warstwą na papierowym ręczniku, aby obeschły. A jak chcesz więcej, to tu: http://www.google.pl/search?q=(...)lient=firefox-a
    tarta jabłkowa z płatkami owsianymi: http://www.alepyszne.pl/przepis/latwa-tarta-jablkowa-z-platkami-owsianymi-670 :)

    Następne:

    kostka margaryny
    3 jajka
    szkl.cukru
    2 szkl. mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    budyn smietankowy
    dowolne owoce

    margaryne ucieramy z cukrami dodając po 1 zółtku,potem mąka,proszek,budyń a na koniec dodac ubitą piane z białek i lekko wymieszać drewniana łyżką.
    Ciasto wylac na większą blache tzn. 28 na 35 posypac bułka tartą i ułożyc owoce.Wkładamy do lekko podgrzanego piekarnika.
    Piec w 180 stopniach około godziny a po upieczeniu posypac cukrem pudrem.

    # Torcik serowo-malinowy

    (bez pieczenia)
    Czas przygotowania: 30 min + 3 godz. # 2 serki homogenizowane naturalne (40 dag), # 1/2 słoika dżemu malinowego, # 1 galaretka malinowa, # 2 białka, # 2 łyżki cukru pudru, # 20 dag biszkoptów; # do przybrania: maliny; # do posmarowania folii: olej Tortownicę średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową posmarowaną olejem, na niej równą warstwą rozłożyć lekko pokruszone biszkopty. Posmarować je dżemem i odstawić. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody i wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypać cukier puder. Serek wymieszać ze schłodzoną płynną galaretką, a następnie z pianą. Masę serowo-malinową rozsmarować na warstwie dżemu i przybrać malinami. Torcik wstawić na 3 godz. do lodówki. Maliny dodawane do wypieków trzeba koniecznie przebrać, umyć, osączyć, a następnie rozsypać jedną warstwą na papierowym ręczniku, aby obeschły. A jak chcesz więcej, to tu: http://www.google.pl/search?q=tanie+ciasto&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
  • gusia35 gusia35 2010-03-02 12:11
    (3 - 5)
    Dziękuje!!:) przepisy napewno sprawdze:)
  • elzaeliza elzaeliza 2010-03-15 13:10
    (4 - 4)
    ptasie mleczko na biszkopcie

    Upiec biszkopt z 4 jaj,szklanki mąki, szklanki cukru i łyżeczki proszku do pieczenia.
    Następnie ptasie mleczko: zrobić 2 galaretki owocowe w 2 szkl. wody i przestudzić aż zacznie lekko gęstnieć,nast. opakowanie kremu do karpatki expres w 5 min. zrobić według przepisu na opakowaniu. Potem wlać w to galaretkę i dokładnie wymieszać i tak przygotowaną mieszankę wylać na biszkopt, nast. wstawić do lodówki do zastygnięcia.Satysfakcja gwarantowana.
  • gość gość 2010-07-11 06:08
    (8 - 4)
    dzienkuje za piekne przepisy zkorzystam bBR
  • gość gość 2010-07-16 12:27
    (4 - 6)
    Wypróbowałam torcik serowo - malinowy (choć nie miałam malin i dałam jagody i wiśnie) - właśnie zabieram się za zrobienie go po raz kolejny :-) PYCHA!
  • gość gość 2010-11-07 18:08
    (17 - 5)
    KURWA CZY WY MACIE ROZUM DO CHUJA MIŁEGO!!!!!!!!!
  • gość gość 2010-11-20 13:04
    (4 - 4)
    baył sobie koleś
  • gość gość 2010-11-20 13:07
    (4 - 4)
    Składniki
    dla 4-6 osób

    5 jabłek,
    10 łyżek makaronu ugotowanego,
    10 łyżeczek miodu,
    2 łyżki cynamonu,
    3 jajka,
    10 łyżek cukru pudru,
    8 dag wiórek kokosowych zielonych,
    wiśnie z syropu,
    advokat,
    dodaj do ulubionych
    drukuj przepis
    powiadom znajomego

    aktualna ocena: -
    oceń przepis
    aktualna ocena: -
    Opis przygotowania
    czas przygotowania: do 90 min 1. Jabłka obrać, przekroić na połówki , z każdej połowy wydrążyć gniazda nasienne , naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem ułożyć połówki jabłek , do każdej połówki jabłka dać po łyżce ugotowanego makaronu na makaron wlać po łyżeczce miodu i dać po jednej wisience, posypać cynamonem, ubić białka z 6 łyżkami cukru pudru, dodać wiórka kokosowe, wymieszać dać na każde jabłko masę z wiórkami, na środek dać wisienki, 3 żółtka ubić z 4 łyżkami cukru pudru , polać po masie z wiórek kokosowych, wstawić do piekarnika na 20 do 30 min, piec w 180 ''''''''. Po upieczeniu dać na talerzyki i polać adv
  • gość gość 2011-11-01 19:12
    (3 - 3)
    Ej a takie najprostsze ciasto bez mąki .? : D
  • gość gość 2012-07-26 15:16
    pyszne ciasta naprawde łał

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »