Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49671
PRZEPISÓW: 71844
gość
gość [12.04.17, 10:18]
Oceń pytanie: (0 - 0)

Jaka wołowina najlepsza?

Czy ta z supermarketu jest wystarczająca czy jednak ryzyko?

Odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość gość 2017-11-27 16:20
    W supermarketach lepiej mięsa nie kupować. Pełno już było programów dokumentalnym, o tym jakie tam przeprowadzają zabiegi, aby staremu mięsu dać "drugą młodość". Ja bym nie ryzykował. Lepiej znaleźć miłego masarza, który działa w porozumieniu z lokalnymi wytwórcami mięsa. A jako ciekawostkę dodam, że niedawno pierwszy raz jadłem wołowinę argentyńską i to jeszcze inny smak, wcale nie gorszy. Restauracja Salto w Warszawie ma takie steki, warto spróbować.
  • gość gość 2017-12-06 09:12
    Najlepsza wołowina jest argentyńska. Co do tego nie ma wątpliwości. Tylko z kupnem faktycznie może byc problem, aby dostać prawdziwa i świeżą. Jadłem taka w Salto, restauracji w wawie. Steki idealne.

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »