Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49744
PRZEPISÓW: 3032
gość
gość [22.12.10, 14:46]
Oceń pytanie: (0 - 0)

Jak zrobić tortille?

jak zrobić tortille?

Najlepsza odpowiedź

LimeLemon LimeLemon 2011-01-01 18:09
(3 - 7)
Potrzebujesz smażonego kurczaczka (oczywiście pokrojonego w kawałki), bez panierki ale najlepiej na ostro. Kupujesz gotowe naleśniki do tortilli i podgrzewasz je na patelni (bez oleju ani niczego). Przekładasz na deskę i kładziesz na środek trochę kurczaka, pokrojonych warzyw (np. sałata, ogórek, pomidor) oraz polewasz sosem czosnkowym lub tatarskim (można je kupić gotowe w sklepie). Zawijasz naleśnik i... gotowe~!

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość gość 2010-12-29 23:10
    (7 - 7)
    ugotowac
  • niewiemcowpisac niewiemcowpisac 2011-01-01 13:13
    (7 - 2)
    Jak najszybciej
  • gość gość 2011-01-01 16:09
    (8 - 2)
    budyn
  • LimeLemon LimeLemon 2011-01-01 18:09
    (3 - 7)
    Potrzebujesz smażonego kurczaczka (oczywiście pokrojonego w kawałki), bez panierki ale najlepiej na ostro. Kupujesz gotowe naleśniki do tortilli i podgrzewasz je na patelni (bez oleju ani niczego). Przekładasz na deskę i kładziesz na środek trochę kurczaka, pokrojonych warzyw (np. sałata, ogórek, pomidor) oraz polewasz sosem czosnkowym lub tatarskim (można je kupić gotowe w sklepie). Zawijasz naleśnik i... gotowe~!
    Potrzebujesz smażonego kurczaczka (oczywiście pokrojonego w kawałki), bez panierki ale najlepiej na ostro. Kupujesz gotowe naleśniki do tortilli i podgrzewasz je na patelni (bez oleju ani niczego). Przekładasz na deskę i kładziesz na środek trochę kurczaka, pokrojonych warzyw (np. sałata, ogórek, pomidor) oraz polewasz sosem czosnkowym lub tatarskim (można je kupić gotowe w sklepie). Zawijasz naleśnik i... gotowe~!
  • gość gość 2011-01-01 20:44
    (6 - 0)
    idz do maka
  • gość gość 2011-01-05 22:35
    (3 - 0)
    LimeLemon
    Potrzebujesz smażonego kurczaczka (oczywiście pokrojonego w kawałki), bez panierki ale najlepiej na ostro. Kupujesz gotowe naleśniki do tortilli i podgrzewasz je na patelni (bez oleju ani niczego). Przekładasz na deskę i kładziesz na środek trochę kurczaka, pokrojonych warzyw (np. sałata, ogórek, pomidor) oraz polewasz sosem czosnkowym lub tatarskim (można je kupić gotowe w sklepie). Zawijasz naleśnik i... gotowe~!


    pytanie bylo jak zrobic tortille a nie farsz do tortilli. tortilla to placek. prosze, czytajcie ze zrozumieniem.
  • LimeLemon LimeLemon 2011-01-07 22:20
    (1 - 1)
    gość
    LimeLemon
    Potrzebujesz smażonego kurczaczka (oczywiście pokrojonego w kawałki), bez panierki ale najlepiej na ostro. Kupujesz gotowe naleśniki do tortilli i podgrzewasz je na patelni (bez oleju ani niczego). Przekładasz na deskę i kładziesz na środek trochę kurczaka, pokrojonych warzyw (np. sałata, ogórek, pomidor) oraz polewasz sosem czosnkowym lub tatarskim (można je kupić gotowe w sklepie). Zawijasz naleśnik i... gotowe~!


    pytanie bylo jak zrobic tortille a nie farsz do tortilli. tortilla to placek. prosze, czytajcie ze zrozumieniem.

    Tortilla to tortilla. =='
  • gość gość 2011-01-10 00:48
    (3 - 1)
    tortilla to sam placek.. a tortilla z nadzieniem to burrito..taco..fajita..enchillada ..quesadilla...
  • gość gość 2011-01-20 21:53
    Przepis na tortille z warzywami można znaleźć na garsmakow ktopka pl tak jak i na pomidorową salsę z tortilla pozdrawiam
  • gość gość 2011-01-27 09:01
    (0 - 1)
    może to się sprawdzi (przepis pochodzi z programu TVN Style Rewolucje na talerzu)
    Mąkę rozrobić z masłem, solą i wodą. Zagnieść ciasto W razie potrzeby dodać jeszcze wody – konsystencją ciasto powinno przypominać ciasto na pierogi. Wyrobione ciasto zostawić by odpoczęło na 20 minut. Następnie ciasto należy podzielić na dwie części i z każdej rozwałkować cienki placek. Podczas wałkowania podsypać mąką, tak by ciasto nie lepiło się do wałka i stolnicy. Gotowe placki smażyć na dobrze rozgrzanej teflonowej patelni bez tłuszczu. Placki smażą się bardzo szybko. Gdy tylko na ich powierzchni pojawią się bąble, należy je przewrócić na drugą stronę, smażyć jeszcze chwilę i zdjąć z patelni. Nie należy ich za długo smażyć ponieważ robią się suche i łamliwe.

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »