Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49610
PRZEPISÓW: 3161
gość
ala [27.01.11, 10:54]
Oceń pytanie: (1 - 5)

Jak zrobić faszerowane udka z kurczaka?

Ostatnio jadłam w restauracji pyszne faszerowane udka z kurczaka. Bardzo mi smakowały. Chciałaby,m je sama zrobić tylko nie mam pojęcia jak. Ma ktoś może jakiś sprawdzony przepis? Z góry dziękuję!

Załączone pliki:

  • 5.jpeg
  • 55.jpeg
  • 555.jpeg

Najlepsza odpowiedź

gość mafia 2011-01-27 14:22
(81 - 93)
* 6 podudzi z kurczaka
* 3 bułki pszenne
* mleko do moczenia bułek
* 2 łyżki śmietany
* 2 ząbki czosnku
* 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
* 1-2 jajka
* sól, pieprz, warzywko

Przygotowanie:

Udka umyć, osuszyć. Delikatnie zdjąć skórę z mięsa, pomagając sobie nożem. Kość w udku złamać przy końcu pałki, wyjąc mięso. Obrać je z kości, posiekać lub zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, żeby zmiękła. Dodać do mięsa razem z rozgniecionym czosnkiem, 2 łyżkami śmietany, jajkami, natką i przyprawami. Wszystko razem dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Farszem napełnić skórę, końce zaszyć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C przez około 60 minut. Podawać z ryżem, surówką z kapusty pekińskiej.

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość mafia 2011-01-27 14:22
    (81 - 93)
    * 6 podudzi z kurczaka
    * 3 bułki pszenne
    * mleko do moczenia bułek
    * 2 łyżki śmietany
    * 2 ząbki czosnku
    * 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    * 1-2 jajka
    * sól, pieprz, warzywko

    Przygotowanie:< br/>
    Udka umyć, osuszyć. Delikatnie zdjąć skórę z mięsa, pomagając sobie nożem. Kość w udku złamać przy końcu pałki, wyjąc mięso. Obrać je z kości, posiekać lub zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, żeby zmiękła. Dodać do mięsa razem z rozgniecionym czosnkiem, 2 łyżkami śmietany, jajkami, natką i przyprawami. Wszystko razem dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Farszem napełnić skórę, końce zaszyć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C przez około 60 minut. Podawać z ryżem, surówką z kapusty pekińskiej.
    * 6 podudzi z kurczaka
    * 3 bułki pszenne
    * mleko do moczenia bułek
    * 2 łyżki śmietany
    * 2 ząbki czosnku
    * 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    * 1-2 jajka
    * sól, pieprz, warzywko

    Przygotowanie:

    Udka umyć, osuszyć. Delikatnie zdjąć skórę z mięsa, pomagając sobie nożem. Kość w udku złamać przy końcu pałki, wyjąc mięso. Obrać je z kości, posiekać lub zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, żeby zmiękła. Dodać do mięsa razem z rozgniecionym czosnkiem, 2 łyżkami śmietany, jajkami, natką i przyprawami. Wszystko razem dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Farszem napełnić skórę, końce zaszyć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C przez około 60 minut. Podawać z ryżem, surówką z kapusty pekińskiej.
  • gość gość 2011-01-29 10:27
    (46 - 42)
    Mam pytanie czy te udka maja być surowe czy ugotowane juz w rosole i dopiero wtedy zrobic farsz i piec?
  • gość gość 2011-01-29 15:05
    (43 - 47)
    każde mięso do faszerowania musi być surowe.
  • gość gość 2011-01-30 14:49
    (49 - 42)
    gość
    gość
    ja robię lepsze:-)


    jak ??
  • gość gość 2011-01-30 14:50
    (47 - 23)
    gość
    ja robię lepsze:-)
    pochwal sie
  • gość gość 2011-01-30 15:46
    (22 - 23)
    autor moglby sie podzielic informacja czym byly te restauracyjne udka nadziane.. bo tak mozemy strzelac w nieskonczonosc.
  • gość gość68 2011-01-30 20:28
    (23 - 25)
    dobry jest farsz z pieczarek. nie trzeba nic ściągac ani mielić tylko udziki pozbawic kostki i zawijać w nich farsz. Nie całe uda tylko podudzie.
  • gość gość 2011-01-31 12:16
    (23 - 22)
    Musi być dobre,ale ja mam problem z tym ,,patroszeniem,,z mięsa udek bądz całego kurczaka.Moja ciotka robi rewelacyjnego faszerowanego kurczaka(zresztą podobnie jak te Twoje udka)dodaje pieczarki.Podziwiam bo ona naprawdę umiejętnie ,,obierze,,kurczaka z mięsa i kości a potem wypełnia skóre farszem-super:)
  • gość gość 2011-01-31 18:39
    (22 - 22)
    a ja robię taki farsz orzechy włoskie siekam .Na patelni podsmażam cebule jak się zeszkli dodaje orzechy i przecier pomidorowy sół pieprz jak ostygnie faszeruje udka kosci z surowego udka wyjmuje tak jak wyżej po faszerwaniu udko tak zeby nie było widac tego farszu dośc ciasno całosc owijam boczkiem parzonym wędzonym oczywiscie plastry jeden albo dwa spinam wykałaczkami owijam w folie do pieczenia i do piekarnika . roboty strasznie duzo zwłąszcza przy wyciagniu kosci (okropności)
  • gość gośc 2012-05-10 21:47
    (20 - 20)
    przy przygotowywaniu wygląda okropnie ale smakuje pysznie !!!!
  • gość gośc 12234 2012-05-10 21:48
    (20 - 20)
    nhbjgfrtdgfhj
  • gość gośc 12 2012-05-10 21:49
    (0 - 1)
    prtzepis to wlej na udko mleko i zagrzej
  • gość gośc 2012-05-10 21:49
    ja sie robi te udka faszerowane ?

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »