Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49598
PRZEPISÓW: 3032
gość
gość [08.12.10, 12:15]
Oceń pytanie: (0 - 0)

Jak upiec karkowke

jak upiec karkowke

Najlepsza odpowiedź

gość gość 2010-12-11 19:46
(8 - 32)
nie używaj knorr ani winiary ai innych przypraw. staraj sie robić sama taka marynatę. podstawą jest to by mięso w tej marynacie poleżało kilka lub kilkanaście godzin. ja robie zawsze sama marynate stasuje ja do karkówki, do kurczaka lub pieczeni. ,ieszam to co mam w domu: kilka łyżek octu winnego, i oliwy 3-4 sąbki czosnku rozdrobnionego i paprykę słodką lub ostrą w proszku i do tego 2 liscie laurowe, pieprz sol. wszystko mieszam smaruję mięsko i do lodówki. potem w folię i piękę.
dodaję olej lub oliwe- wole to zamiast gotowej i sztucznej mieszanki knorr

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość gość 2010-12-08 15:55
    (34 - 8)
    Polecam gotowa mieszanke przypraw knorra lub Winiar tzw. sposób na.Masz tam tez woreczek do pieczenia i po kłopocie. Niogdy sama tak nie doprawisz miesa.pozdr
  • gość gość 2010-12-08 16:13
    (13 - 12)
    wlej w naczynie 3/4 szklanki oleju , dodaj przyprawy sól, pieprz, papryke slodka ostrą kilka ziaren aiela angielskiego listek layrowy ,majeranek ,oregano,bazylie czosnek , ponakluwaj karkówke i zalej przyprawami może tak poleżeć przez noc w lodówce,jezeli chcesz szybciej zostaw ją w cieple na godzine moze dwie i pieczesz
  • gość gość 2010-12-08 19:16
    (18 - 8)
    Przypraw przyprawą typowo do karkówki, później zawiń w folie aluminiową i do piekarnika 200 stopni - godzina i wychodzi najlepsza karkówka na świecie!
  • gość gość 2010-12-09 12:05
    (11 - 4)
    gość
    Przypraw przyprawą typowo do karkówki, później zawiń w folie aluminiową i do piekarnika 200 stopni - godzina i wychodzi najlepsza karkówka na świecie!
    gość maja przyprawy ok.ale lepiej rękaw do pieczenia zastosować ,ponieważ w folii wychodzi mięso jak ugotowane ,chyba że folię rozetniemy i dopieczemy
  • gość gość 2010-12-10 21:25
    (5 - 5)
    garsmakow.pl
  • gość gość 2010-12-11 19:46
    (8 - 32)
    nie używaj knorr ani winiary ai innych przypraw. staraj sie robić sama taka marynatę. podstawą jest to by mięso w tej marynacie poleżało kilka lub kilkanaście godzin. ja robie zawsze sama marynate stasuje ja do karkówki, do kurczaka lub pieczeni. ,ieszam to co mam w domu: kilka łyżek octu winnego, i oliwy 3-4 sąbki czosnku rozdrobnionego i paprykę słodką lub ostrą w proszku i do tego 2 liscie laurowe, pieprz sol. wszystko mieszam smaruję mięsko i do lodówki. potem w folię i piękę.
    dodaję olej lub oliwe- wole to zamiast gotowej i sztucznej mieszanki knorr
    nie używaj knorr ani winiary ai innych przypraw. staraj sie robić sama taka marynatę. podstawą jest to by mięso w tej marynacie poleżało kilka lub kilkanaście godzin. ja robie zawsze sama marynate stasuje ja do karkówki, do kurczaka lub pieczeni. ,ieszam to co mam w domu: kilka łyżek octu winnego, i oliwy 3-4 sąbki czosnku rozdrobnionego i paprykę słodką lub ostrą w proszku i do tego 2 liscie laurowe, pieprz sol. wszystko mieszam smaruję mięsko i do lodówki. potem w folię i piękę.
    dodaję olej lub oliwe- wole to zamiast gotowej i sztucznej mieszanki knorr
  • gość gość 2010-12-11 21:33
    (8 - 8)
    1 kg karkówki ...6 ząbków czosnku ,2 łyżki oleju ,2 łyżki mąki ziemniaczanej,2 łyżki majeranku ,2 jaja ,1 łyżka stołowa pieprzu ,1 łyżka słodkiej papryki ,2 łyżki vegety ,2 łyżki magii lub sos sojowy ...wszystkie składniki wymieszać maczać mięso i zostawić na kilka godzin w lodowce ,smażyć na oleju lub piec w piekarniku ... polecam pyszne !!
  • gość gość 2010-12-12 23:52
    (11 - 5)
    moja mama robi pyszna karkowke. karkowke kroisz na plotora centymetrowe plastry, rozbijasz, sypiesz przyprawa do karkowki kor i kropisz olejem, wstawiasz do lodowki, po 24 godzonach smazysz. przekladasz na sztorc w brytfance na zmiane z pokrojonymi i uduszonymi z cebula pieczarkami. wszystko zalewasz sosem i na godzine do piekarnika bnagrzanego na 175. sos: 10 lyzek wody, 0 lyzek octu jablkowego winnego, 5 lyzek keczupu pikantnego, 6 lyzek koncentratu, 5 lyzek magi. wychodzi pycha, podawac z makaronem.
  • gość gość 2010-12-12 23:53
    (3 - 4)
    w poscie wyzej mialo byc 10 lyzek octu jablkowego
  • gość gość 2010-12-13 18:57
    (7 - 4)
    Najlepsza karkówka
    plastry karkówki, rozbijasz, posypujesz przyprawą (do gyrosa, karkówki lub po prostu solą pieprzem i papryką) rozkładamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, na wierzch kładziemy plastry cebuli, odrobinę majonezu i starty żółty ser, przykrywamy folią, wkładamy do piekarnika 200 stopni na 45 min (na ostatnie 10 min zdejmujemy folię) Bomba kaloryczna, wiem o tym ale warto.
  • gość gość 2010-12-14 20:17
    (9 - 4)
    gość
    Polecam gotowa mieszanke przypraw knorra lub Winiar tzw. sposób na.Masz tam tez woreczek do pieczenia i po kłopocie. Niogdy sama tak nie doprawisz miesa.pozdr
    Czyżby? A ja lubię eksperymentować,a karkówka też lubi. Do woreczka oprócz sypkich przypraw można dodać cebulę w ćwiartkach,duże kawałki korzenia selera,całe ząbki czosnku ,ziemniaki przekrojone na połówki,zielony pieprz marynowany... spróbuj!!
  • gość gość 2012-05-04 13:30
    (4 - 2)
    Witam, a ja kupiłem karkówkę w marynacie czosnkowej z Lidla i też była wyborna!;)) najlepsze jest to że ona po prostu leży w tej marynacie z 2 dni (starszej nie znalazłem:)) i przez to jest taaka dobra:) i naturalna bez żadnej chemii.. (tak po składzie patrząc:))
  • gość BroddX 2012-05-25 23:35
    (2 - 4)
    Szamałem karkówkę z Lidla i powiem szczerze,że to nie to samo co karkóweczka marynowana w marynacie własnej produkcji.Polecam eksperymentowanie w kuchni.Wszystkie ruchy dozwolone.Pozdrawiam.BroddX.

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »