Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49671
PRZEPISÓW: 71844
langiewicz
langiewicz [04.12.17, 21:51]
Oceń pytanie: (0 - 0)

Jak podawać włoską grappę?

Dostałam butelkę wytwornej włoskiej grappy. Nie mam pojęcia jak Włosi piją takie trunki?

Odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • stobejczyk stobejczyk 2017-12-04 22:54
    Najlepiej podać grappę lekko schłodzoną – jeśli będzie zbyt zimna, łatwo ogrzać kieliszek dłońmi, chłonąc jednocześnie jej wspaniały aromat. Aby wyczuć w pełni ciekawy aromat idealny kieliszek, w którym należy podawać grappę, ma kształt pękatej czarki, z długą i lekko rozchylającą się u góry szyjką. Powinien być wykonany z kryształu lub szlachetnego szkła, niezbyt wysoki, o pojemności od 90 do 150 ml.
    Więcej o grappie poczytasz na http://www.villadevarda.pl/
    • IMG_4083-1024x768.jpg

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »