Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49612
PRZEPISÓW: 3171
gość
olga [13.01.11, 11:18]
Oceń pytanie: (2 - 2)

Do czego mogę dodać pesto?

Do czego mogłabym dodać pesto oprócz potraw z makaronem? Do czego jeszcze można dodać te składnik?

Załączone pliki:

  • 1.jpeg
  • 11.jpeg

Najlepsza odpowiedź

gość gość 2011-01-13 12:49
(123 - 129)
"do czego moge dodac pesto oprocz makaronow''

odpowiedz ''do makaronu''. no coz..

mozesz podac je do mies..serow, opiec kawalki bagietki i posmarowac pesto , polozyc kawalek mozarelli i pomidorka, podac jako przystawke na przyjeciu.

mozesz dodac pesto jako nadzienie do piersi z kurczaka lub do ryby.
powodzenia.

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość gość 2011-01-13 11:53
    (64 - 64)
    do lasagne ale najlepsze jest z makaronem ....
  • gość gość 2011-01-13 12:49
    (123 - 129)
    "do czego moge dodac pesto oprocz makaronow''

    odpowiedz ''do makaronu''. no coz..

    mozesz podac je do mies..serow, opiec kawalki bagietki i posmarowac pesto , polozyc kawalek mozarelli i pomidorka, podac jako przystawke na przyjeciu.

    mozesz dodac pesto jako nadzienie do piersi z kurczaka lub do ryby.
    powodzenia.
    "do czego moge dodac pesto oprocz makaronow''

    odpowiedz ''do makaronu''. no coz..

    mozesz podac je do mies..serow, opiec kawalki bagietki i posmarowac pesto , polozyc kawalek mozarelli i pomidorka, podac jako przystawke na przyjeciu.

    mozesz dodac pesto jako nadzienie do piersi z kurczaka lub do ryby.
    powodzenia.
  • gość ela 2011-01-13 19:00
    (63 - 60)
    do spagetti,zamiast świeżej bazylii można dodać pesto z bazylii-super
  • gość gość 2011-01-13 22:59
    (63 - 63)
    ela
    do spagetti,zamiast świeżej bazylii można dodać pesto z bazylii-super


    '' do czego moge dodac pesto OPROCZ makaronu'' ...
  • gość gość 2011-01-14 18:03
    (66 - 65)
    cóż... generalnie, pesto jest do makaronów. Pesto dodaję jako przyprawę do nadzienia z warzyw do piersi kurczaka, lub używam jako marynaty do drobiu. skrapiam nim sałatkę z mięsistych pomidorów i mozzarelli.
  • gość gość 2011-01-16 14:45
    (65 - 66)
    polecam rowniez czerwone pesto, ktore mozna szybko i latwo samemu zrobic, a jest odmiana dla zielonego pesto verde.

    potrzebujecie dobrej oliwy z oliwej okolo szklanki
    100g suszonych pomidorow
    czosnek-2zabki opieczony przez 45 min w piekarniku w folii aluminiowej i skorce
    odrobina chili w platkach czy pudrze
    lyzeczka slodkiej papryki
    2 lyzki startego dojrzalego sera np.Old almsterdam lub parmezan czy stary cheddar
    sok z polowy cytryny
    sol morska do smaku

    wszystko zblendowac- przepyszne jako tapennade do crostini,do mies itp.
  • gość gość 2011-01-16 21:07
    (69 - 72)
    opiekac ząbek czosnku przez 45 min w piekarniku???? Bogata jestes ze marnotrawisz 45min kilowatoenergii na opiecznie glupiego zabka czosnku w piekarniku...nika masz rownie glupie pomysly co avatar
  • gość gość 2011-01-17 06:55
    (64 - 69)
    Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i in. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku.
  • gość gość 2011-01-17 22:22
    (66 - 70)
    gość
    opiekac ząbek czosnku przez 45 min w piekarniku???? Bogata jestes ze marnotrawisz 45min kilowatoenergii na opiecznie glupiego zabka czosnku w piekarniku...nika masz rownie glupie pomysly co avatar


    czosnek opiekan w calosci jako glowke, kiedy piecze cos innego. najpierw sie zapytaj a pozniej oceniaj, wypowiedz na poziomie -1.Swoja droga bede ''marnowac'' energie w moim piekarniku na co bede chciala.
    opiekasz zabek czosnku poniewaz ma wtedy o wiele subtelniejszy smak, a czosnek dodany surowy do pesto zdominuje jego smak. ale pewnie tego nie zrozumiesz.
  • gość Arim 2011-01-18 00:46
    (26 - 30)
    Swiezy czosnek a nie opiekany,opiekany w wysokiej temperaturze staje się gorzki
  • gość gość 2011-01-18 01:45
    (25 - 27)
    Arim
    Swiezy czosnek a nie opiekany,opiekany w wysokiej temperaturze staje się gorzki


    widac,ze nigdy nie probowales..ludzie robia na calym swiecie..swiezy czosnek jest zbyt dominujacy!
    smazony czosnek staje sie gorzki, a nie kiedy zawijamy glowke cala we folie aluminiowa i pieczemy na niezbyt wysokim ogniu przez dluzszy czas. to tak jak dodac zabki czosnku obok miesa na tacke (nieobrane) sa subtelne w smaku i prawie slodkie.
    przestancie sie juz ludzie czepiac, bo sie niedobrze od tej zawisci robi.
  • gość gość 2011-01-18 17:14
    (26 - 26)
    a ja zawsze opiekam czosnek ma 100 razy lepszy smak taki slodkawy i pyszny
    mozna do sosow dodac lub wlasnie do pesto zielonego czy tego czerwonego pychaaaa
  • gość gość 2011-01-18 19:53
    (26 - 26)
    oczywiście że czosnek sie opiekas, ja czesto zawijam głóke czosnku w folie aluminiowa i klade obok miesa na grillu, wychodzi pyszny miekki i mozna go rozsmarowywac na grzankach :)
  • gość gość 2011-01-18 23:59
    (24 - 24)
    gość
    oczywiście że czosnek sie opiekas, ja czesto zawijam głóke czosnku w folie aluminiowa i klade obok miesa na grillu, wychodzi pyszny miekki i mozna go rozsmarowywac na grzankach :)


    dziekuje! w koncu ktos normalny :P ostatnio widzialam jak ktos w jakims programie wlasnie taki miekki opieczony czosnek posmarowal na toscie z takiego prawdziwego wloskiego chleba,na to szynka parmenska i troche sera koziego. listki bazylii. niebo w gebie :)
  • gość gość 2011-01-20 15:21
    (4 - 6)
    Bardzo dobre jest zielone pesto jako składnie trójkolorowej jajecznicy (biało-żółto-zielonej). Robiąc jajecznicę nie rozbełtujemy razem żółtka i białka, ale wbijamy od razu na patelnie, czekamy chwilę, aż białko się zetnie i powstaną 2 kolory. Trzecim kolorem jest pesto, które dodajemy na końcu.
    Pozdrawiam
  • gość ela 2011-01-20 18:23
    (4 - 4)
    spagetti-to nie tylko makaron,to jeszcze mięso,oliwa...
  • gość gość 2011-01-21 02:38
    (3 - 2)
    gość
    gość
    do lasagne ale najlepsze jest z makaronem ....
    to lasagne to nie makaron? ;)



    amen.
  • gość gość 2014-09-17 11:54
    gość
    gość
    oczywiście że czosnek sie opiekas, ja czesto zawijam głóke czosnku w folie aluminiowa i klade obok miesa na grillu, wychodzi pyszny miekki i mozna go rozsmarowywac na grzankach :)
    dziekuje! w koncu ktos normalny :P ostatnio widzialam jak ktos w jakims programie wlasnie taki miekki opieczony czosnek posmarowal na toscie z takiego prawdziwego wloskiego chleba,na to szynka parmenska i troche sera koziego. listki bazylii. niebo w gebie :)

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »