Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49744
PRZEPISÓW: 3031
gość
gość [21.03.12, 12:17]
Oceń pytanie: (4 - 1)

Wytrawne czy słodkie?

Jakie wino smakuje wam bardziej? Wytrawne, półsłodkie czy słodkie? Czerwone czy białe? Do jakich okazji pijecie wino?

Załączone pliki:

  • wino.jpeg

Najlepsza odpowiedź

dt1699 dt1699 2012-11-15 16:19
(11 - 27)
gość
to ŻALEŻYco sie je.. jak czerwone mieso,dŻczIyzna to czeERrwone wino..jak ryRby,drob to biRale..jak deseRry to polsRlodRkie,jak aperitifR to z babelkami..
R

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość Cleo 2014-04-13 16:27
    Do tej pory piłam wermuty, ale ostatnio coraz częściej kupuję Cydr Lubelski właśnie, przy okazji trochę oszczędzam ;)
  • gość Polcia 2014-03-19 10:15
    Faktycznie coraz głośniej o cydrze mówi się na forach... ale w sklepach jeszcze nie rzuca się w oczy. Musiałam się nabiegać żeby go kupić. Opłacało się... zimny Cydr z gorącą szarlotką, to strzal w dziesiątkę
  • gość Amanda 2014-01-29 03:00
    (1 - 1)
    Cydr ostatnio zawojował mój dom, popijamy sobie raczej wieczorami, a w sumie ja taką jedną butelkę średnio prawie codziennie
  • Mellissa Mellissa 2013-09-24 13:44
    Uwielbiam półsłodkie. Nie piję do obiadu. Wolę raczej dla toastu.
  • gość Łucja 2013-03-07 00:14
    (4 - 5)
    Ja lubię lekkie wina, białe, różowe. Lubię próbować takich oryginalnych w smaku, z różnych stron świata. Od jakiegoś czasu zamawiam je w tym sklepie http://www.winoiprzyjaciele.pl/ mają całkiem przyzwoite ceny.
  • Annapychotka Annapychotka 2013-02-28 17:58
    (18 - 6)
    Czerwone może być półsłodkie albo półwytrawne a Różowe słodkie albo półsłodkie :) mmmm ;)
  • dora83 dora83 2012-12-04 21:01
    (10 - 14)
    Ja jestem fanką wina czerwonego półwytrawnego ale to oczywiste, że do ryb już go nie wypiję a wybiorę białe. Wszystko zależy od okazji jak już większość pisała i na szczęście teraz prawie na każdej butelce można znaleźć do jakich potraw należy pić wybrane wino ;)
  • dt1699 dt1699 2012-11-15 16:19
    (11 - 27)
    gość
    to ŻALEŻYco sie je.. jak czerwone mieso,dŻczIyzna to czeERrwone wino..jak ryRby,drob to biRale..jak deseRry to polsRlodRkie,jak aperitifR to z babelkami..
    R
    [autor="gość"] to ŻALEŻYco sie je.. jak czerwone mieso,dŻczIyzna to czeERrwone wino..jak ryRby,drob to biRale..jak deseRry to polsRlodRkie,jak aperitifR to z babelkami.. [/autor] R
  • dt1699 dt1699 2012-11-15 16:18
    (7 - 8)
    gość
    Polslodkie i wytrawne. Slodkie tylko Monte Negra. A nie pije do obiadu a po, wieczorkiem do ksiazki.
    NIE NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE
  • gość gość 2012-04-14 11:58
    (29 - 31)
    Polslodkie i wytrawne. Slodkie tylko Monte Negra.
    A nie pije do obiadu a po, wieczorkiem do ksiazki.
  • gość gość 2012-04-13 17:24
    (37 - 30)
    Półsłodkie ale do dań tylko wytrawne.-(czerwone)
  • gość gość 2012-04-07 20:07
    (25 - 36)
    gość
    półsłodkie jest dla mnie najlepsze nie musi być okazji bez okazji też można wypić :))

    Okazja czyni złodzieja...ale dlaczego trzeba z tej okazji wypić?
  • gość gość 2012-04-01 15:17
    (34 - 35)
    półsłodkie jest dla mnie najlepsze nie musi być okazji bez okazji też można wypić :))
  • gość gość 2012-03-30 15:40
    (36 - 36)
    Brylanty to dobra rzecz.Można zapłacić rachunki nawet brylantami, więc lubię brylanty.
  • gość gość 2012-03-30 15:38
    (35 - 34)
    Lubię okazje , ale czy takczy nie ?Mondo cane i tyle.
  • gość gość 2012-03-30 15:37
    (33 - 30)
    In vino veritas!A to nieprawda . Czasem prawda , a czasem kawior.Góralu czy ci nie żal?
  • gość gość 2012-03-22 15:14
    (36 - 33)
    to zalezy co sie je.. jak czerwone mieso,dziczyzna to czerwone wino..jak ryby,drob to biale..jak desery to polslodkie,jak aperitif to z babelkami..

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »