Przepisy i porady.
Gotuj i dodawaj własne.

DYSKUSJI: 49731
PRZEPISÓW: 70921
gość
Bożena [24.08.11, 13:10]
Oceń pytanie: (0 - 2)

Oliwa z oliwek - która najlepsza?

Macie może jakąś sprawdzoną oliwę z oliwek? Której używacie najczęściej i uważacie ją za najlepsza? Próbowałam różnych i smaki bardzo się różniły. Jaką polecacie?

Załączone pliki:

  • oliwki.jpg
  • oliwka.jpg

Najlepsza odpowiedź

gość do Arim 2011-08-28 08:36
(46 - 50)
Mam garnki i patelnię z tytanu,nie teflonu-super lekkie ,kumulujące energię,idealne do oszczędzania energii a szczególnie elektrycznej gdy korzystasz z płyty grzewczej. Gotowanie czy smażenie w takich garnkach odbywa się b.szybko.Polecam.

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość gość 2011-08-25 01:02
    (61 - 61)
    ja kupuje bertolli extra vierge. b.dobra
  • gość gość 2011-08-25 11:16
    (62 - 62)
    oliwa z oliwek jest najlepsza
  • gość gość 2011-08-26 22:42
    (8 - 8)
    najlepsza jest tłoczona na zimno z grecji a w szczegule z wyspy thassos
  • gość gość 2011-08-25 19:35
    (1 - 1)
    nie wiem nie używam za droga
  • gość do Arim 2011-08-25 20:01
    Dokładnie chodziło mi o 2 krople-wiem co mówię,piszę.Najczęściej mięsko masz zabejcowane oliwą i dodatkami,więc do smażenia niewiele potrzeba a zdarza mi się smażyć na suchej patelni tytanowej
  • gość gość 2011-08-25 20:38
    (1 - 1)
    nie wiem czemu ale te tutaj w polsce oliwy wszystkie sa gorzkie i nie moge trafic na taka co by dobrze smakowala z salata :( a nawet smazyc probowalam i dalej sie ten gorzkawy smak utrzymuje
  • gość daras 2011-08-25 21:15
    Oliwa tylko z Krety , zresztą oliwki też tylko z Krety :)
  • gość gość 2011-08-25 22:10
    a ja uważam że najlepsza z Chorwacji
  • gość gość 2011-08-26 13:04
    (5 - 5)
    CASTROL FULL SYNTETYK
  • gość gość 2011-08-26 14:21
    (5 - 5)
    a co mnie obchodza wasze gusty ismaki. Pustka w glowie
  • gość gość 2011-08-26 15:22
    (5 - 5)
    TYLKO OLEJ LNIANY DO SAŁATEK I NIE CHODZI O SMAK ALE O LEKARSTWO A DO SMAŻENIA SMALEC
  • gość gość 2012-02-17 13:38
    (6 - 6)
    najlepsza oliwa to MANZANO. POLECAM.
  • gość ale jednak 2012-02-17 13:49
    (6 - 6)
    Hiszpańska oliwa extra Virgen MANZANO od wielu lat trzyma poziom i jest zdecydowanie najlepsza
  • gość gość 2013-01-22 11:22
    (5 - 5)
    Hej :) ja do kolacyjek stosuje oliwę Extra Vergine z Toskanii, jest to oliwa niefiltrowana, uzyskiwana z pierwszego tłoczenia na zimno. Stosuję ją i do sałatek i do maczania sobie w niej ciabatty :) jest przepyszna :) Ponadto proponuję oliwy Carapelli, bardzo posmakowała mi il Delicato z tej firmy, i dodatkowo jeszcze mogę zaproponować De Cecco il Classico .. są to Włoskie oliwy, można je zamówić na allegro bądź na sklepie internetowym, ja zamawiam z winotoskanii.pl (sklep internetowy z włoskimi produktami) .
  • gość gość 2013-02-05 16:05
    (5 - 5)
    Moja ulubiona do Terra di Bari, kupuję regularnie w oliwnygaj.eu . Lubie intensywne w smaku oliwy, z odmiany Coratina
  • gość gość 2011-08-26 19:21
    (14 - 13)
    super jest z greckiej wyspy Zakynthos.sprowadzam ja do wielkiej brytani ,belgii,holandii.
  • gość PTK 2011-08-25 15:06
    (5 - 4)
    Grecka oliwa z oliwek jest najlepsza!!! a najlepiej z Krety!
  • gość gość 2011-08-26 08:31
    (1 - 0)
    Polecam do surówek olej lniany. Bardzo smaczny i zdrowy.
  • gość gość 2011-08-26 10:36
    (1 - 0)
    Najlepsza jaką spożywałem do tej pory to oliwa marki Costa d' Oro
    • Extra,vergine_0,75L.jpg
  • gość gość 2011-08-26 19:29
    (9 - 8)
    Na oliwie tłoczonej na zimno,nie wolno smażyć żadnych potraw !

Dodaj odpowiedź

Odpowiedź pisze: Zaloguj »